EMOCIÓN DIVA

10.03.2018
EMOCIÓ DIVA és un recorregut per la diversitat sonora més àmplia des del punt de vista estètic amb una perspectiva moderna i de la mà de Dones intèrprets i/o compositores amb una energia comunicativa realment excepcional.


Emoció DIVA és un cicle de concerts que continua l’especial dedicació que l’ADDA vol prestar a la nova música en col·laboració amb el CNDM, en aquesta edició 2018, d’una manera especial a les creadores. També és un espai per a l’experimentació i per a l’aventura en l’exploració sonora. Per això la seua columna vertebral programàtica té estrenes absolutes, espanyoles i alacantines de compositors com Pilar Jurado, Ximo Cano, Óscar Navarro, Joan Albert Amargós o la versió integral de la moderníssima i revolucionària partitura de la premiada compositora Gabriela Ortiz, Altar de Muertos. L’espai creatiu que genera tot aquest nou repertori viatja en Emoció DIVA al costat de molts dels noms ja indiscutibles del repertori històric i que, per la seua valentia i anticipació històrica, continuen sent d’alguna manera contemporanis en l’actualitat. Per aquest motiu partitures de Bela Bartók, Beethoven o fins i tot Bach com en el recital de piano comentat de Marta Espinós, acompanyen les notes recentment estrenades jugant a descobrir els contrastos i els ponts. L’element més important i diferenciador d’aquest cicle serà l’espai lúdic que obrin les personalitats de les intèrprets i la filosofia del fet del concert que defensen, creant ponts de connexió més enllà fins i tot de la seua excepcional qualitat interpretativa i la tradició. Per això els concerts de la soprano Pilar Jurado o la soprano Ángeles Blancas, totes dues músiques multidisciplinàries en certa manera extremes i d’enorme personalitat, representen alhora el contrast i la unitat. Transópera de Pilar Jurado, que acabaran generant un llenguatge propi, electrònica, cordes, bateries, la improvisació i el lirisme de la mà amb total naturalitat o “Poéme pour Mi” d’Oliver Messiaen, interpretat per Blancas al costat de les cançons tan pròximes al cabaret de Kurt Weill.
Julia Gállego i la percussionista Carolina Alcaraz (les dues alacantines) fan que els seus instruments impulsen els creadors d’avantguarda, igual que el so emotiu d’Elisa Urrestarazu i Isabel Villanueva, DIVES totes elles en aquest festival que és també un homenatge a la dona, divertit, elegant, valent, atrevit i transgressor, i ens acosta amb elles a les seues altres facetes creatives i la seua capacitat escènica o pictòrica.
La llista de dones compositores que formen part del programa és molt extensa. Al costat de Pilar o Gabriela, Marisa Manchado, Mª Luisa Ozaita, Carmen Fernández Vidal, Diana Pérez Custodio, Dolores Serrano Cueto, Mª José Arenas Martín, Teresa Catalán, Rosa Mª Rodríguez Hernández, Anna Bofill Levi, Consuelo Díez, Iluminada Pérez Frutos, Laura Vega Santana.
 
 
1-2-pg-DIVAS2.jpg

 
 
Aconsegueix la teua entrada ací: https://entradas.instanticket.es/adda/public/janto/
 
 
 
 
 

ADDA, Paseo de Campoamor, s/n 03010 Alicante. Todos los derechos reservados.