Edificis

ADDA Edifici

El nou Auditori de la Diputació d'Alacant, ADDA, és un espai emblemàtic situat al centre de la capital alacantina, dissenyat per a albergar tant esdeveniments musicals i artístics com congressos i conferències .

Compta amb 28.000 m2 útils i un aforament total de més de 5.000 persones. Neix amb la vocació d'esdevenir un vaixell insígnia del turisme de congressos a Alacant, sent una instal · lació pionera per la seva moderna arquitectura i diversitat de formats en les seves instal · lacions.

edifici acull concerts simfònics i música de cambra amb l'objectiu de conrear l'art líric. Existeix també una àrea amb diverses sales destinada a congressos, esdeveniments i conferències i col · loquis.

L'accés principal a l'edifici, de planta poligonal, es troba situat al Passeig de Campoamor. L'edifici s'ha organitzat de tal manera que, amb independència dels locals específics, la resta de sales puguin tenir una doble utilitat. Per a això, s'han estudiat les circulacions i els accessos independents segons el seu ús, tant per Concerts i Congressos, com per artistes, administració i serveis. Aquesta disposició permet obtenir un major rendiment del conjunt de l'edifici.

Exterior de l'edifici

ADDA Exterior del edificio

L'acabat exterior és de pedra calcària 'Capri' que es constitueix sobre un sòcol de granit negre continuació del sòl previst per a l'interior de l'edifici. La textura i el color d'aquests materials, com ara la blancor de la pedra, s'identifiquen com a part de la nostra arquitectura popular.

A la façana principal destaca una gelosia blanca composta per peces de pedra calcària de 275 quilos de pes cadascuna, com a concepte de la persiana tradicional, obtingudes del mateix context volumètric que suposa el compacte edifici. Es tracta d'una façana superposada que, en estar integrada en el volum, és més aviat una perforació d'aquest, el que permet formar una convecció que la tingui permanentment protegida dels raigs solars aconseguint així un estalvi en la climatització interior.

Programa que desenvolupa

ADDA Programa que desarrolla

El programa a l'edifici està basat en els següents usos:

 • Concerts de música simfònica i de cambra.
 • Congressos, conferències i exposicions.
 • Recepcions.

 

Els espais s'han organitzat per donar cabuda a totes aquestes activitats, articulant per aconseguir els moviments que en cada cas es puguin originar i aprofitant per als diversos usos les dependències o instal · lacions comuns en les àrees d'ús públic, com lavabos, guarda-roba i ascensors.

Organització de l'edifici

ADDA Organització del edificio

L'edifici es desenvolupa al voltant d'un gran hall a triple alçada, recolzat en el foyer (distribuïdor) de la planta baixa, centre neuràlgic del mateix. Per la part posterior d'aquest hall discorre un passadís vertebrador que recorre l'edifici de nord a sud en totes les seves plantes i que connecta les àrees privades (administratives i d'artistes) amb les públiques.

A la planta d'accés-planta baixa-hi les sales de música: la de Cambra en l'eix del gran hall i la Simfònica. Des del foyer s'accedeix al pati de butaques. Des de l'exterior, hi ha un accés directe per a personalitats a la llotja reservat a les mateixes.

En aquesta planta, també se situen, entre altres, la sala multiusos i el guarda-roba. Una escala volada dóna accés directe a la resta de l'àrea de conferències i exposicions, desenvolupada en tres plantes.

Des d'una escalinata situada al hall principal s'arriba al foyer alt de la primera planta, en què se situarà el 'Bar de Cava', d'ús en entreactes. A través d'aquest foyer s'accedeix a l'amfiteatre de la Sala Simfònica. En aquest mateix nivell, a la zona de conferències, es localitzen la Sala d'Exposicions i la de Conferències.

A la segona planta hi trobem les cabines de control de la Sala Simfònica, accés a les Sales de Conferències, ia la Sala de Col · loquis, projectada perquè els visitants realitzin l'intercanvi d'opinions en la mateixa, especialment si es tracta de visites pedagògiques.

Les àrees de Conferències i Exposicions, situades en columna com s'ha dit, s'articulen a través de comunicacions verticals expresses. D'aquesta manera, la bateria d'ascensors dóna ús tant a aquestes àrees com a les musicals.

En el bloc posterior, degudament diferenciades i aïllades, es desenvolupen les àrees administratives i d'artistes, a elles s'uneixen les plantes de soterranis primer i segon amb les dependències de servei que aquest edifici necessita costat de l'accés de taquilles i la seguretat i intel · ligència de l'edifici.

Disseny estètic

                           

L'edifici, de disseny senzill i amb un exterior volumètricament sòlid, es caracteritza per una presència rotunda, la imatge es pot identificar en el futur amb el seu emplaçament geogràfic.

L'elecció dels materials dels acabats s'ha realitzat buscant un paral · lelisme amb els colors i materials típics de l'escena: el blanc i negre com a colors dels artistes o de les tecles d'un piano, la fusta i el coure, com materials dels instruments.Els principals materials d'acabats són:

 • Estructura general de formigó alleugerit en forjats, vists a l'última planta i pòrtic, amb cassetons acústics.
 • Façanes acabades amb sòcol de granit negre, del qual arrenca l'aplacat de pedra calcària 'Capri'.
 • Parets i tancaments de fàbrica de maó guarnida, arrebossada i pintada en blanc sobre làmina tipus 'texturglas', amb sòcol de 3 cm. de marbre Thasos.
 • Paviment interior en zona pública de granit negre 'Zimbawe'.
 • Coberta de l'edifici de tela asfàltica elastòmera vista, gris pissarra.
 • Fusteria exterior d'alumini anoditzat en gris fosc.
 • Fusteria interior de fusta lacada en negre o folrada de curpiel en zones administratives i públiques respectivament.
 • Hall d'Accés amb parets revestides de llistons de fusta de noguera de mides irregulars.
 • Els acabats de la Sala de Música de Cambra, amb sostre acústic, paraments i paviment de fusta de roure.
 • A la Sala Simfònica el sostre acústic està realitzat amb fusta de noguera i el paviment amb fusta de roure.

 

Congressos en l'ADDA

Congresos en el ADDA

El turisme de reunions, congressos i incentius té a la província d'Alacant el destí idoni per a les seves celebracions: una bona connectivitat per terra, mar i aire amb les principals destinacions d'Espanya i Europa, un clima privilegiat, una àmplia oferta hotelera de qualitat i unes infraestructures en constant creixement. Tot això, unit a la millor oferta complementària, en matèria d'oci, nàutica, esports, festes i la més exquisida gastronomia tradicional i d'avantguarda, fa de la Costa Blanca l'elecció perfecta per a les reunions i esdeveniments.

L'Auditori de la Diputació d'Alacant "ADDA" es troba al centre de la capital alacantina, sent un edifici emblemàtic tant per la seva moderna arquitectura com per les seves instal · lacions.

Es tracta d'un auditori polivalent, amb capacitat per acollir tant concerts i esdeveniments musicals com esdeveniments com ara congressos, conferències, recepcions, presentacions i qualsevol tipus de reunions professionals.

Vestuaris

ADDA VEstuarios

més l'Auditori està dotat amb quatre camerinos de solistes-quatre amplis vestuaris per a cor i orquestra (les taquilles estan dissenyades assemblant les tecles d'un piano). Es compta també amb cinc sales d'assaig de solistes.

Com a complement a més de les sales d'assaig de l'orquestra, hi ha una sala de descans per als músics.

Plànols

Plànols Planta Baixa

ADDA Plànols Planta Baja

Plànols Primera Planta

ADDA Plànols Primera Planta

Plànols Segona Planta

ADDA Plànols Segona Planta

ADDA, Paseo de Campoamor, s/n 03010 Alicante. Todos los derechos reservados.